Der er stadig forskel på partierne i Storbritannien

De seneste dages politiske debat i Storbritannien har i stor stil handlet om befolkningens stigende afhængighed af staten.

Officielle tal fra regeringen har nemlig vist, at mere end syv millioner familier får en større andel af deres indkomst fra staten end de selv tjener. På trods af den britiske finansministers forvisninger om, at han ikke ønsker en sovjetisering af det britiske samfund, hvor man netop lever af tilskud fra staten snarere end sin egen løn, så er det netop i den retning, det er gået i de 10 år, Gordon Brown har været finansminister. 

Men kan man så forvente, at de Konservative vil føre en anden politik, når de kommer til magten igen? Nej, svarer en af analytikerne fra den britiske tænketank Civitas

“Even Conservatives who are concerned about the failure of public sector monopolies in health and education are slow to criticise the Blair Government’s approach”, sagde David Green til Daily Telegraph. Ifølge Green er problemet, at hvis man påpeger problematikken, og foreslår en mindre rolle for staten indenfor eksempelvis sygehussektoren, bliver man med det samme stemplet som et afstumpet, følelseskoldt menneske. 

Både de Konservative og de Liberale Demokrater viste sig dog at være mere modige end Green forudså. David Laws, der er de liberales velfærdsordfører beskyldte Gordon Brown for at have skabt en afhængighedskultur til staten, og George Osborne, der formentlig bliver finansminister, hvis de Konservative vinder næste parlamentsvalg sagde: “Under Gordon Brown the role of the state has multiplied and government has got bigger and bigger. This is exactly the opposite of what a competitive enterprise economy needs”. Indtil videre er der altså stadig forskel på partierne i Storbritannien.

Af Kasper Elbjørn Senest opdaterede: 15 February 2009, 15:26

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer
Kommentér

Comment form is Gravatar and coComment enabled.