EU er hvad vi gør det til

Socialdemokraternes medlem af Europa-Parlamentet Dan Jørgensen skriver i Midtjyllands avis d. 2/2, at Rina Ronja Kari tager fejl, når hun i et indlæg her i avisen 27/ 1 kalder EU for et liberalt projekt. Heri har han helt ret, selvom tonen måske er lidt barsk. EU er hverken et liberalt eller et socialistisk projekt. EU er, hvad man gør det til, og det er det, der gør samarbejdet så interessant, men det er også derfor man altid skal forsøge at præge samarbejdet.

Modsat Jørgensen og Kari er jeg liberal, og jeg mener bestemt ikke, man kan kalde EU for et liberalt projekt, men hvis vi skal have genskabt troen på, at EU er den bedste garanti for fred og frihandel, skal vi liberale vinde kulturkampen, ligesom vi vandt den i 1980erne, hvor vi skabte fællesmarkedet, og ligesom vi tabte den i 1990erne, hvor den sociale dimension i samarbejdet lagde troen på EU i graven.

Jeg er ikke det mindste i tvivl om, at det liberale og det europæiske igen kan gå hånd i hånd fordi frihed og frihandel, det er og bliver fremtiden for Europa. Vi skal tilbage til den liberale vej. Vi skal så at sige tilbage til fremtiden.

Af Kasper Elbjørn Senest opdaterede: 5 March 2009, 17:56

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer
Kommentér

Comment form is Gravatar and coComment enabled.