EU skaber sikkerhed

EU viste i denne uge, at samarbejdet kan andet end at skabe vækst og velstand for de europæiske lande i EU. I disse dage ser vi helt konkret, hvordan det europæiske samarbejde er med til at skabe sikkerhed og tryghed i en situation, hvor frygten for den ny svineinfluenza kan forværre den økonomiske krise, der i forvejen har skabt en håbløs situation for virksomhederne i Europa.

Der er heldigvis kun konstateret få tilfælde af svineinfluenzaen i Europa, men myndighederne skal selvfølgelig være forberedte, hvis influenzaen spreder sig yderligere. På den baggrund opfordrede EU’s sundhedskommissær, Androulla Vassiliou, sundhedsministrene fra de 27 EU-lande til at mødes »hurtigst muligt« for at diskutere de mulige trusler.

Heldigvis har EU allerede en sundhedsstrategi, der især fokuserer på samarbejde og udveksling af viden mellem medlemslandene samt initiativer, som kan sikre en hurtig indsats i tilfælde af smitsomme sygdomme og sundhedstrusler.

EU’s sundhedsstrategi er et godt eksempel på, hvorfor det altid kan betale sig at nedbryde barrierer mellem markeder og mennesker og samarbejde om grænseoverskridende udfordringer.

Præsident Barack Obama sagde det faktisk klart i Berlin allerede i sommeren 2008: »Den største fare for os alle er, hvis vi tillader mure at adskille os«. I disse dage ser vi helt konkret hvorfor.

Af Kasper Elbjørn Senest opdaterede: 29 April 2009, 06:22

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer
Kommentér

Comment form is Gravatar and coComment enabled.