Frihandel - Vejen ud af krisen!

Danskerne bakker stadig op om frihandel. 6 ud af 10 danskere ved, at den eneste vej ud af finanskrisen er fred, frihed og frihandel. Det viste en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4. Desværre viste undersøgelsen også, at et stigende antal danskere mener, at den nye statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), skal beskytte danske virksomheder mod konkurrence fra udlandet og dermed forhindre den frie konkurrence.

Da den kommende amerikanske præsident, Barack Obama, under sin valgkamp i juni sidste år tog til Europa for at holde sin store tale i Berlin, sagde han noget meget vigtigt, som vakte stor, stor begejstring. Obama sagde, at den største fare for os alle er, hvis vi tillader mure at adskille os. "Der må ikke være en mur mellem gamle allierede på tværs af Atlanten. Der må ikke være mure mellem racer og stammer - indfødte og indvandrere - kristne og muslimer og jøder. Det er disse mure, vi nu må rive ned".

Det var budskabet i Berlin. Og det er jo det helt rigtige budskab at komme med i Europa. Fordi hvis der er noget vi har været gode til i Europa, så er det at rive mure ned. Ikke kun Berlin-mure, men også mure mellem markeder og mennesker, og det er der mere brug for end nogensinde tidligere.Finanskrisen er dybere og mere omfangsrig end nogen kunne forestille sig, og der er ikke noget at sige til, at danskerne bekymrer sig for deres job og familie. Men vejen ud af krisen er ikke at bygge nye mure op. Vejen ud af krisen er at sikre fred, frihed og frihandel i hele verden, men Danmark og resten EU kan gå forrest, hvis vi vil, og det mener jeg, at vi bør.

Af Kasper Elbjørn Senest opdaterede: 14 April 2009, 06:23

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer
Kommentér

Comment form is Gravatar and coComment enabled.