Frihed en del af løsningen

 

I et besynderligt indlæg i Frederiksborg Amts Avis i onsdags prøver SFs to kandidater til Europa-Parlamentet, Ole Riisgaard og Pia Olsen Dyhr, at genoplive den gamle forestilling om, at man ikke kan være borgerlig-liberal og have et ægte ønske om at passe på miljøet. Man fristes nærmest til at tro, at SF stadig lever i industrisamfundet i det 20. århundrede.

Enhver der har bevæget sig videre fra dengang, det var moderne at gå i flower-power tøj og have en lilla ble om hovedet, ved, at det faktisk er god borgerlig-liberal politik at passe på miljøet.

Riisgaard og Dyhr skriver, at De Konservative og Dansk Folkeparti stemte imod EU's nye klimamålsætning for 2020, men de glemte behændigt at fortælle, at Venstre faktisk er tilhængere af EU's målsætning om de tre gange 20 i 2020: Sænke udledningen af drivhusgasser med 20 pct., øge andelen af vedvarende energi til 20 pct. og øge energieffektiviteten med 20 pct. i 2020.

Hvis vi skal skabe et bæredygtigt Europa skal vi passe på alle de ressourcer, vi har. Ikke kun de økonomiske, men også energiressourcerne og miljøet. Det er en svær balance, men vi ved alle, at det værste vi kan gøre er at gå i panik og indføre love og regler, der måske nok gavner miljøet, men skader den personlige og økonomiske frihed.

Desværre anerkender socialister som Ole Riisgaard og Pia Olsen Dyhr stadig ikke de langsigtede, positive konsekvenser af personlig og økonomisk frihed. Det gør vi liberale. Vi ved, at frihed er en del af løsningen på klimaudfordringerne. Heri ligger uenigheden mellem socialister og liberale i dag.

Af Kasper Elbjørn Senest opdaterede: 21 April 2009, 06:15

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer
Kommentér

Comment form is Gravatar and coComment enabled.