Frit spil til socialister, fascister og islamister

Jeg tror, alle kender til ønsket om, at ens værste anelser, er forkerte. At ens advarelser er ligeså hysteriske, som det man advarer imod. Jeg håbede i lang tid, at deltagerne på klimatopmødet var velmenende og oprigtigt bekymrede for den globale opvarming, men mine værste anelser blev bekræftet, da jeg hørte klapsalverne under Venezuelas præsident, Hugo Chavez tale i Bella Centret.

»Med en omskrivning af Karl Marx, vil jeg sige, at der er et spøgelse, der løber gennem Københavns gader«, sagde præsident Chavez. »Kapitalismen er dette spøgelse. Ingen, tror jeg, ønsker at nævne det. Kapitalismen. Jeg har også bemærket nogle af de skilte udenfor denne konference. På et af de skilte, der især var interessante, stod der, »Lad os ikke ændre klimaet -lad os ændre systemet!« Dette budskab kan jeg især godt lide, og jeg vil gerne tilføje, at ved at ændre systemet kan vi redde planeten. Den destruktive kapitalistiske model udrydder liv,« fortsatte Chavez, men blev afbrudt. Ikke af vrede - men af klapsalver.

Det er længe siden, at nationer bid for bid er blevet forvandlet fra demokrati til diktatur.

Siden Den Kolde Krig er det heldigvis gået den anden vej. I takt med kapitalismens indtog er staternes magt i forhold til borgerne blevet udhulet og alverdens diktatorer er forsvundet eller fjernet. Befolkninger rundt omkring på kloden har siden begyndelsen af 1990erne ikke længere været tvunget til at leve under den umenneskelige planøkonomiske styring, men har fået frihed og rettigheder til frit at handle med hinanden.

Sådan er det desværre ikke gået i Venezuela.

Bedst som man troede, at planøkonomien så småt var ved at afgå ved døden, viste den sit grimme ansigt i form af Hugo Chavez. Siden han blev valgt, har menneskerettighederne været under konstant pres. Centralbankens uafhængighed er blevet stækket, ligesom Chavez pr. dekret har eksproprieret virksomheder m. v. Dertil kommer hans planer om en centralt styret planøkonomi i et latinamerikansk storrum, der vækker minder om noget, Europa helst vil glemme. Nabolandet Colombia har allerede fået en advarsel. I en tale så sent som i sidste måned bad Chavez sine militære ledere om at forberede sig »på krig« med Colombia, fordi landet havde bedt USA om hjælp til at bekæmpe terrorister.

Der var ham og hans kritik af kapitalismen, som de delegerede i Bella Centret hyldede, inden de begyndte at give den danske regering skylden for, at klimaaftalen ikke blev ambitiøs nok. Problemet er bare, at uanset hvilken aftale, den danske regering præsenterede, ville den aldrig blive ambitiøs nok for de delegerede, der heppede på præsident Chavez. De var nemlig ikke Chavez nyttige idioter. De accepterede ikke at høre på alverdens socialister, fascister og islamister for at få en aftale. De var enige og deres mål var ikke at passe på miljøet, men at angribe den frihed og de rettigheder, der er grundlaget for vores kapitalistiske samfund.

Endnu en gang lod vi dem få frit spil.

Af Kasper Elbjørn Senest opdaterede: 19 December 2009, 10:25

Kommentarer

Gravatar Image #1 Kong Kret 4197 days ago.

Mon en forsamling af samtlige verdens stater vil være en demokratisk eller en udemokratisk forsamling - sidstnævnte grundet antallet af totalitære stater?

Kommentér

Comment form is Gravatar and coComment enabled.