Har man sagt A, må man sige B

Udenrigsminister Lene Espersen (K) åbnede tirsdag op for, at Libyens leder, Muammar Gaddafi, kan rejse i eksil.

Jeg forstår godt, udenrigsministeren foreslår denne løsning på konflikten, der ligner begyndelsen på noget, som kan komme til at vare i rigtig lang tid. Hendes udtalelse er stringent med hendes modvillighed til at gribe ind mod Gaddafis overgreb på oprørerne. Men det er en halv løsning.

Gaddafi bør straffes for sine forbrydelser mod menneskeheden. Har man sagt A, må man sige B.

FN-resolutionen, der blev vedtaget for to uger siden, viste, at FN trods alt engang imellem kan mande sig op og træffe brugbare beslutninger om verdens konflikter.

Resolutionen tillader således alle nødvendige tiltag, der kan beskytte civilbefolkningen i den nordafrikanske stat.

Jeg er ikke i tvivl om, at man nemmest beskytter befolkningen mod Gaddafi ved at fjerne Gaddafi.

Det har Folkesocialisternes formand, Villy Søvndal, i øvrigt også udtalt.

Han ligger helt på linje med briterne, hvor den konservative udenrigsminister William Hague har antydet, at FN-resolutionen uden tvivl gør det muligt at gå efter Gaddafi, og at det ikke varer længe inden han på en eller anden måde er væk. Forsvarsminister Liam Fox tilføjede i et interview med BBC Radio 5, at der ligefrem var en potentiel mulighed for, at Storbritannien og dets allierede rettede et angreb mod Gaddafi selv.

Jeg er fuld af beundring for den britiske regering, som har overrasket positivt i næsten alle sammenhænge, og derfor uenig med franskmændene, der ligger på linje med den danske udenrigsminister.

På trods af at franskmændene blot timer efter afslutningen på topmødet i Paris om krisen i Libyen, som det første land angreb Gaddafis styrker, skulle franskmændene efter sigende nu lede med lys og lygte efter et eksil til Mellemøstens gale hund.

Forvirret?

Det er der ikke noget at sige til.

Og man bliver ikke mindre forvirret af at følge amerikansk politik. Landets politikere er ligeså splittede på tværs af de traditionelle politiske skel, som de europæiske politikere er.

Det er eksempelvis med tunge skridt, at Præsident Barack Obama er kommet sin udenrigsminister, Hillary Clinton, i møde, og har accepteret at gribe ind mod Gaddafis overgreb på oprørerne.

Clinton synes langt mere enig med en formentlig kommende præsidentkandidat fra det republikanske parti, John Bolton, end med chefen i det Hvide Hus.

I lørdags fortalte den tidligere kontroversielle FN-ambassadør sine tilhængere ved et møde i Des Moines i Iowa, at Gaddafi var et legitimt mål for det amerikanske militær.

»Our military has a wonderful euphemism called national command authority. It’s a legitimate military target. In Libya, Muammar Gaddafi is the national command authority. I think that’s the answer right there.«

Når Gaddafi er væk, ved vi ikke, hvem der kommer i stedet, eller hvilket styre, der opstår, og vi må acceptere de ikke-planlagte forandringer, der oftest følger af frihed, demokrati og menneskerettigheder.

Det er ikke alle, der kan lide den usikkerhed, og har mod til at byde disse ikke-planlagte forandringer velkommen.

Det er forskellen på de liberale interventionister og realisterne, som jeg tidligere har skrevet om, og de findes hver især i alle politiske partier ude som hjemme.

Derfor vil vi fortsat se politikere på kryds og tværs af de traditionelle skel i dansk og international politik blive fanget i de mest utrolige politiske konstellationer.

Jeg havde eksempelvis aldrig troet, jeg skulle være mere enig med Villy Søvndal end med Lene Espersen, men jeg synes tumulten i Mellemøsten er lyksalighed, og Europa, USA og resten af den frie verden bør stå side om side med oprørerne.

De har brug for det, og det er det moralsk rigtige at gøre.

Af Kasper Elbjørn Senest opdaterede: 1 April 2011, 07:07

Kommentarer

Gravatar Image #1 GlennGuelp 37 days ago.

What good phrase [url=https://chubbyboobstube.com]chubbyboobstube[/url]

Gravatar Image #2 GlennGuelp 35 days ago.

It is remarkable, it is very valuable piece [url=https://sissy-bondage.com]sissy-bondage[/url]

Gravatar Image #3 JaniceBeasp 27 days ago.

Free adult chat http://2track.info/lxyn

Gravatar Image #4 fredog3654 9 days ago.

Order Atacand Pennsylvania http://www.unplugged.my/community/profile/pharmsK7MFV/ Buy Anavar MS https://packlisten-online.de/community/profile/pharm5xg3RF6/ Buy Buy Clofranil Columbus http://www.yfinow.com/community/profile/pharmGuMm68a/ Order Atarax Washington http://hcbstrings.com/community/profile/pharm103BBF/ Buy Masteron-E Indiana http://fort-raevskiy.ru/community/profile/pharmvQsETI/ Order Emetil Albuquerque http://mangabigbang.com/community/profile/pharm0NMfqy/ Order Prilox Cream San Jose http://rhodeislandcomedy.com/forum/community/profile/pharm1fJj3QM/ Buy LIV-52 Syrup Montana https://mibotanicals.com/community/profile/pharmen822K2/ Order Cobix Chicago https://jos.vowtelevision.com/community/profile/pharmb7FF8qL/ Order Parabolan 100 New Mexico https://www.destructiongaming.com/index.php/forums/community/profile/pharmjpaN3Y/ Buy Ciptec TX https://www.mixdownhub.com/community/profile/pharmELtVAL/ Buy Modiwake Indianapolis http://www.yfinow.com/community/profile/pharmUrNqDb/ Order TriTren 150 OK http://rhodeislandcomedy.com/forum/community/profile/pharmLVceS7E/ Buy Tren-AQ 50 New Jersey https://www.nksnet.org/community/profile/pharmGkU7nX/ Order Buy Hexarelin Long Beach https://www.mixdownhub.com/community/profile/pharmX1Q5Yg/

Gravatar Image #5 StephenTaits 6 days ago.

Search any movies and tab the “obtain” button, movies or photographs will immediately saved in your machine. Now you might simply save Fb movies, Instagram submit & tales, obtain and share WhatsApp standing. Download The Latest Apk Version of PLAYit, An Video Players & Editors App For Android. This application includes all the required bundles & safe to install. Simple Gesture Controls to Adjust playback speed, volume & brightness. Use gesture control to change playback speed, volume & brightness. [url=https://apkly.mobi/playit]PLAYit android app[/url]

Kommentér

Comment form is Gravatar and coComment enabled.