Ikke en lang næse en gang til

 

Sofie Carsten Nielsen, der er opstillet for de radikale til Europa-parlamentsvalget 7. juni, skriver i JP 18. april, at det lugter af manglende Europavisioner, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forleden sagde, at undtagelserne skal afskaffes, »men tiden skal være moden«. Hun skriver, at hun sad tilbage med en "flad fornemmelse", fordi regeringen i regeringsgrundlaget lovede EU-afstemning om undtagelserne.

Faktisk skrev regeringen i november 2007, at den ønskede, at vælgerne ved folkeafstemning får lejlighed til at tage stilling til forbeholdene.

Det løfte er ingen løbet fra, men selvfølgelig skal tiden være moden, før man igen sætter undtagelserne til afstemning.

Ingen gider høre på nogen, der står med det ene ben uden for døren. Derfor mener jeg, at de danske undtagelser skal væk. Men hvis vi skal stemme om undtagelserne igen, skal vi stå i en situation, hvor det er indlysende klart, at det er til vores fordel, at de forsvinder.

Sådan er det med forsvarsundtagelsen, der slet ikke harmonerer med vores udenrigs-og sikkerhedspolitik i dag.

Jeg mener også, at undtagelsen på retsområdet skal væk, således at vi kan deltage i samarbejdet om retlige og indre anliggender fra sag til sag. Men der er ikke noget rationelt, økonomisk argument for at fjerne euro-undtagelsen lige nu.

Selvom der er masse af gode, politiske argumenter for at indføre euroen, bør vi respektere, at danskerne allerede én gang er blevet spurgt, om de ville have euroen, og at de sagde pænt nej tak. Der er ikke opstået en ny situation, der retfærdiggør, at vi skal spørges igen.

Det kan godt være, at det giver Sofie Carsten Nielsen en "flad fornemmelse", men hellere en flad fornemmelse end endnu en lang næse.

Af Kasper Elbjørn Senest opdaterede: 27 April 2009, 06:50

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer
Kommentér

Comment form is Gravatar and coComment enabled.