Parlamentet skal være vagthunden

 

Lilli Rodeck spørger i Sjællandske den 5.3. hvad parlamentarikerne i Europa-Parlamentet egentlig laver? Hun er sur over, at hun igen skal stemme på nogle overvejende ukendte mennesker, som i 5 år vil være sikret en fantastisk god årsløn.

Jeg synes, det er fuldstændigt ligegyldigt om politikere er kendte, så længe de har noget på hjertet. Derudover kan jeg berolige Rodeck med, at min egen årsløn ikke stiger, hvis jeg bliver valgt.

Men hertil skal siges, at politikere ligesom alle andre mennesker selvfølgelig skal belønnes efter fortjeneste. Hvis parlamentarikerne sikrer vækst og velstand, så skal de også have løn for det, og hvis EU bliver en klods om benet på europæerne, så skal politikerne stemmes hjem.

Det bringer mig frem til det centrale i Rodecks kritik af Europa-Parlamentet: Hvad vi skal bruge Parlamentet til?

EU er hvad man gør det til, og derfor skal vi stemme nogle aktive, dynamiske danskere til Bruxelles, der tør sige stats- og regeringscheferne og alle bureaukraterne imod. Europa-Parlamentet skal være EU's vagthund og sikre, at EU bliver ved med at nedbryde barrierer mellem markeder og mennesker.

Kun herved kan vi sikre vækst og velstand og dermed velfærd. Målet er selvfølgelig fred, frihed og frihandel i hele verden, men EU kan gå forrest, hvis vi vil.

Af Kasper Elbjørn Senest opdaterede: 10 March 2009, 14:43

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer
Kommentér

Comment form is Gravatar and coComment enabled.