Reform eller sparekniv

Jeg blev bedt af Politiken om at skrive nogle gode råd til statsministerens nytårstale. Jeg valgte at fokusere på, at der er mange, der har glemt, at alternativet til reformer er nedskæringer.

Derfor håber jeg, at statsministeren i morgen aften vil fortælle, hvordan han vil reformere det danske samfund. Han bliver også nødt til at fortælle åbent og ærligt, at det kommer til at gøre ondt, før det bliver godt. Vi kommer alle sammen til at miste nogle ydelser, vi har vænnet os til.

Til gengæld håber jeg, reformerne vil give os friheden til at være forskellige tilbage.

En måling i Politiken viste, at det frie valg er regeringens største succes. Derfor er der alt mulig god grund til fortsat at fokusere på mennesket frem for systemet, når reformarbejdet går i gang. Vi skal sørge for at lave en ordentlig kappestrid mellem det offentlige og private. Derudover skal reformerne befri os fra de love, regler og byrder, der forhindrer forskellighed. Vi skal genskabe friheden mellem danskerne. Ikke kun fordi det er det moralsk rigtige, men også fordi det er vejen til økonomisk vækst.

Til sidst håber jeg, at statsministeren giver sig tid til at hjælpe os med at finde modet til at byde de ikke-planlagte forandringer velkommen, der kommer af mere frihed mellem mennesker. Det er en mindst lige så vigtig opgave.

Af Kasper Elbjørn Senest opdaterede: 31 December 2010, 08:16

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer
Kommentér

Comment form is Gravatar and coComment enabled.