Skolefrugt er EU-populisme

To af Venstres medlemmer af Europaparlamentet, Anne E. Jensen og Niels Busk, skriver i DAGBLADET/ Frederiksborg Amts Avis den 19. juli, at ideen om at lave en europæisk skolefrugtsordning er helt rigtig.

De vil bruge endnu flere skattekroner på ordningen og tredoble beløbet på 670 millioner kroner.

Jeg er også tilhænger af at bekæmpe fedme, og jeg vil også gerne have, at danske børn - og alle andre børn rundt omkring i verden - får sund mad, men EU skal altså ikke blande sig i, hvad vores børn skal spise.

Hvis danske børn skal have gratis frugt i skolen, må regeringen selv til lommerne og bruge danske skattekroner til at betale for frugten.

Det betyder ikke, at medlemslandene ikke skal samarbejde om sundhed, og det er kun godt, hvis parlamentarikerne presser på, som de to fra Venstre.

Når det eksempelvis gælder muligheden for at blive behandlet i udlandet, er det en rigtig god ide at samarbejde om sundhed, men frugt i skolerne er i bedste fald et nationalt anliggende og egentlig forældrenes eget ansvar.

Til sidst fremhæver de to liberale parlamentarikere, at det er » pokkers « , at Lissabontraktaten ikke er trådt i kraft, for så havde parlamentet kunne » tvinge « ordningen igennem over for medlemslandene.

Jeg er tilhænger af Lissabontraktaten, fordi den styrker EU's eneste demokratiske institution, og det er der behov for.

Hvis Lissabontraktaten vedtages, håber jeg, parlamentet vil udvikle sig til at blive en vagthund, der stopper den slags populistiske forslag, og derfor er det en smule sørgeligt at læse, at to liberale parlamentarikere vil bruge deres nye magt til at tvinge medlemsstaterne til noget, som medlemsstaterne bedre selv kan klare.

Af Kasper Elbjørn Senest opdaterede: 5 March 2009, 17:33

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer
Kommentér

Comment form is Gravatar and coComment enabled.