Statsministerens åbningstale

Hvis jeg må give dig et godt råd, statsminister, bør du ærligt fortælle, at Anders Foghs regeringer blev så bange for egne holdninger og idealer, at man negligerede områder, som kun en liberal kan rette op på. Ikke mindst sundhedssystemet.

Jeg hører ikke til præsident Barack Obamas største fans, men jeg respekterer hans mod til at sige sin mening. Jeg erkender, præsidentens sundhedsreform er stadig mere upopulær, men det er snarere, fordi amerikanerne er politisk uenige.

I Danmark har vi allerede taget de første skridt mod et mere effektivt sundhedssystem. Imens du selv var sundhedsminister, satte vi patienten før systemet og tog et opgør med inertien i sundhedssystemet ved at tilbyde frit sygehusvalg. Vi fik private sundhedsforsikringer og udvidede patientsikkerhedsordningen. Men der er lang, lang vej igen. Vi mangler den ubehagelige debat om, hvem der skal have førsteret til behandling i fremtiden, og hvem der skal betale hospitalsregningen, når antallet af ældre vokser og lever længere med flere sygdomme til følge.

Socialisternes eneste løsning er højere skatter og mere statslig styring. Udnyt deres rådvildhed. Gør som Obama, sig din mening. Vis danskerne, at du - netop fordi du er liberal - har en bedre, mere menneskelig løsning på fremtidens største udfordring: sundhedssystemet.

Af Kasper Elbjørn Senest opdaterede: 5 October 2009, 06:06

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer
Kommentér

Comment form is Gravatar and coComment enabled.