Tilbage til fremtiden

 

Verden er i den alvorligste økonomiske krise nogensinde. Det sagde chefen for den internationale pengefond, IMF, Dominique Strauss-Kahn i sin tale forleden. Han tror, krisen vil presse millioner ud i fattigdom og arbejdsløshed, ligesom han frygter uro og endog krig.

Strauss-Kahn skal have ros for at sige tingene lige ud. I tiden op til Anden Verdenskrig var der også kun én mand, der sagde tingene lige ud. Det var Winston Churchill.

Et års tid efter krigen var slut holdt Churchill sin berømte Zürich-tale, hvor han første gang fremførte ideen om en form for " United States of Europe". Churchill fordømte de mange gange, hvor meningsløs nationalisme havde gjort en ende på freden og friheden, og han opfordrede Europa til en gang for alle at lægge fortiden bag sig. Talen danner stadig rammen for det europæiske fællesskab, som vi finder i EU, og den er værd at huske på.

Jeg mener ikke, EU skal lægge fortiden bag sig. Jeg synes, EU skal tilbage til fremtiden! Vi skal tilbage til den politik, der gjorde så meget godt for Europa i 1980erne, hvor man i fællesskab brød murer ned mellem mennesker og markeder og skabte EU's Indre Marked. Det skabte vækst og velstand, og det er der brug for igen.

Frihandel er og bliver fremtiden for Europa. Målet er selvfølgelig fred, frihed og frihandel i hele verden, men EU kan gå forrest, hvis vi vil, og det er der behov for i disse dage.

Af Kasper Elbjørn Senest opdaterede: 7 April 2009, 12:46

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer
Kommentér

Comment form is Gravatar and coComment enabled.